KOMMANDE EVENT:
SVENSKA PROFFS:
UCI Women´s Team:

Damer i
utländska lag:


Emilia Fahlin
Emma Johansson
Sara Mustonen Lichan
Alexandra Nessmar
Hanna Nilsson
Sara Penton
UCI WorldTeam:
Tobias Ludvigsson
UCI ProContinental:
UCI Continental:

Team TreBerg-Bianchi

Ludvig Bengtsson
Marcus Fåglum-Karlsson
Niklas Gustavsson
Pontus Kastemyr
Richard Larsen
Isac Lundgren
Kim Magnusson
Erik Sandersson
Alexander Wetterhall


Herrar i
utländska lag:


Hampus Anderberg
Filip Bengtsson
Lucas Eriksson
Gustav Höög
Philip Lindau
Fredrik Ludvigsson
Jesper Olsson

UCI MTB:

Serneke-Allebike
MTB Team

Emil Lindgren
Michael Olsson
Dennis Wahlqvist


Svenskar i utländska UCI-team

Alexandra Engen
Sven Kilander
Jenny Rissveds
Prylar/F��retag

Merida blir ny cykelpartner till Vasaloppet och CykelVasan

Cykeltillverkaren Merida kommer framöver att vara cykelpartner till Vasaloppsorganisationen tillika arrangören för CykelVasan. 

2014-03-11/MORA
PRESSMEDDELANDE:
Cykeltillverkaren Merida är ny 3-årig partner till Vasaloppet. Tillsammans har man satt ambitiösa mål om att öka den svenska befolkningens motions-cyklande, samtidigt som man vill vara med och utveckla konceptet Cykelvasan. Med en lång och lyckosam historia med att bygga varumärket i Norge är man nu klara att exportera succéhistorien till Sverige.


Merida är ett relativt ungt cykelmärke och firade nyligen 25 år på marknaden. Det hela började i slutet av 1980-talet när Einar och Margareth Steen-Olsen från Norge såg på möjligheten att börja importera och sälja cyklar från Asien. Efter ett besök på Merida-fabriken i Taiwan började Norge som första land i världen att
sälja cyklar under varumärket Merida. Numera är Merida ett globalt märke som finns i mer än 70 länder och är representerade i både Tour de France och WC mountainbike.

Terrängcykelboomen
Under 90-talet byggde man varumärket på hemmaplan i Norge där man var med och skapade terrängcykelboomen. Som huvudsponsor till Brikebeinerrittet under 11-år har man en gedigen erfarenhet sponsor till stora cykelarrangemang något man vill ta med sig till Sverige och Vasaloppet. Merida har funnits på den svenska marknaden sedan 1993, men sedan 2009 går distributionen genom Merida Sverige AB som är ett helägt dotterbolag till Stians Sport AS.

VD för Merida Sverige, Stian Steen-Olsen ser fram emot det kommande samarbetet:
- “Sedan vi gick in på den svenska marknaden har vi hela tiden haft ett klart mål att bli en av de ledande leverantörerna på marknaden. Med vår vision att leverera cyklar till alla har vi ett brett sortiment med modeller i alla kategorier. Men man ska inte glömma bort att vi byggde vårt varumärke och position i Norge genom att erbjuda träningsredskap i form av mountainbikes. Under 11 år som huvudsponsor till Birkebeinerrittet har vi fått den norska befolkningen att se det roliga i att använda cykeln till träning. Vasaloppet blir en oerhört viktig kanal för oss att nå ut till den svenska befolkningen när vi nu satsar på att bygga varumärket Merida i Sverige på samma sätt som i Norge”.

Nordens största cykelsponsor
Merida har alltid strävat efter att ge något tillbaka till sporten och har genom alla år sponsrat och stöttat cyklister i alla åldersgrupper. Med närmare 120 cyklister är man en av nordens största cykelsponsorer.

Team Merida Sverige består av 14 cyklister från 11 till 40 år. Merida levererar cyklar och erbjuder teamsamlingar under regi av Team Manager, Petter Holmegård. Tanken med den stora spridningen i ålder är att de unga cyklisterna på teamsamlingar och tävlingar ska kunna lära sig av de äldre. Cyklisterna i Team Merida Sverige är också viktiga brickor i produktutveckling då dem hela tiden ger oss feedback på
produkterna.

Team Kalas Merida med Magnus Darvell och förra årets Vasaloppstvåa Mattias Nilsson har i år fullt fokus på Vasaloppet där målet givetvis är vinst. Magnus Darvell vann tävlingen redan 2010 och vet vad som behövs för att stå överst på pallen.

Lång erfarenhet
Merida tar med sig sina erfarenheter från 11 år som birkensponsor och vill tillsammans med Vasaloppet bidra till att utveckla konceptet. Detta med bland annat seminarier, informationsfilmer och Vasaloppscyklar. Genom seminarier får Vasaloppscyklisten möjlighet att lära sig från våra elit-cyklister samtidig som vi hjälper dem att hitta den perfekta vasa-cykeln. Med våra Vasa-tips når vi ut till hela befolkningen med filmer på youtube.

- “Vi är glada över att inleda ett samarbete med Merida och ser fram emot att tillsammans med dem utveckla MTB-sporten i Sverige. Med deras stora kontaktnät får vi också en stark kanal till den norska cykelmarknaden där vi tror att vi kan hitta många nya deltagare till våra lopp”, säger Lena Hermansson, sponsoransvarig på
Vasaloppet.

Vasaloppscyklar
Merida kommer i samarbete med Vasaloppet ta fram en helt egen modellserie av Vasaloppscyklar. Denna kommer vara specialdesignad och utvecklad med tanke på vasaloppscyklisten. Cyklarna kommer finnas i flera prispunkter, både 29” och 27,5” och vara tillgängliga på marknaden säsongen 2015.

Produktchef Merida Sverige, Tony Jensen:
- “Vårt samarbete med Vasaloppet är väldigt spännande och jag ser fram emot att bygga en cykel som kommer vasaloppscyklisten till fördel. Här har vi möjligheten att specificera varje enskild komponent något vi kommer göra tillsammans med Vasaloppsorganisationen och vasaloppscyklisterna. Målet är att alla vasaloppscyklister skall ha en cykel de trivs på och som passar för ändamålet. Därmed kommer vi erbjuda modeller både i 29” och nyheten 27,5”.

KOMMENTERA GÄRNA (inloggning via Facebook):::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...Sortera:
Mest läst på Cyclesport.se:
Om prylar och företag:
Talk of Bike testar: Canyon Lux CF 9.9 Team Oneby
Nu är det dags för Trek on Tour 2014 - testa cyklar och utrustning
Skoda blir en av huvudsponsorerna till Vätternrundan
Talk of Bike testar: Canyon Ultimate CF SLX Di2 7,0
Merida blir ny cykelpartner till Vasaloppet och CykelVasan
Bliz Active lanserar nya Tempo - 24 gram och otrolig flexibilitet
Polar lanserar världens smartaste träningsdator
Sweden Bike Expo - Nordens största cykelmässa 16-17 november
Prime-Cycling - utvalda produkter av cyklister för cyklister
TREK On Tour 2013 - över 30 platser redan klara
Senast skrivna i varje kategori: