KOMMANDE EVENT:
SVENSKA PROFFS:
UCI Women´s Team:

Damer i
utländska lag:


Emilia Fahlin
Emma Johansson
Sara Mustonen Lichan
Alexandra Nessmar
Hanna Nilsson
Sara Penton
UCI WorldTeam:
Tobias Ludvigsson
UCI ProContinental:
UCI Continental:

Team TreBerg-Bianchi

Ludvig Bengtsson
Marcus Fåglum-Karlsson
Niklas Gustavsson
Pontus Kastemyr
Richard Larsen
Isac Lundgren
Kim Magnusson
Erik Sandersson
Alexander Wetterhall


Herrar i
utländska lag:


Hampus Anderberg
Filip Bengtsson
Lucas Eriksson
Gustav Höög
Philip Lindau
Fredrik Ludvigsson
Jesper Olsson

UCI MTB:

Serneke-Allebike
MTB Team

Emil Lindgren
Michael Olsson
Dennis Wahlqvist


Svenskar i utländska UCI-team

Alexandra Engen
Sven Kilander
Jenny Rissveds
Prylar/F��retag

Fortsatt satsning på Merida Grassroots-teamet från Merida Sverige

Petter Holmegård (främre raden, längst till vänster) tillsammans med Merida Grassroots-teamet och Magnus Darvell i den svenska mästartröjan. (Klicka för att visa större bild)

2013-03-19/GöTEBORG
Efter en strålande säsong med totalt 17 SM-medaljer fortsätter Merida sin satsning på svenska talanger med oförminskad styrka. Totalt kommer i år 15 cyklister i alla åldersklasser köra på Merida cyklar. Efter ett inledande träningsläger ser Team Manager Petter Holmegård fram emot tävlingarna som snart drar igång.

Merida Grassroot är en satsning på lovande unga cyklister på MTB i Sverige, teamet består av 11 cyklister mellan 11-20 år. Team Merida Sverige är i sin tur nästa steg på trappan där de bästa elit-cyklisterna tävlar. Fför säsongen 2013 består Team Merida Sverige av 4 cyklister på absolut toppnivå. Cyklisterna tävlar för sina moderklubbar men får stöd och support från Merida i form av material och uppföljning från Team Manager Petter Holmegård.

”Även om cyklisterna tävlar för olika klubbar har vi en enorm team-känsla när vi är ute på tävlingar. MTB är en liten sport i Sverige och för cyklisterna i teamet ger det inspiration att vi på tävlingar och träningsläger kan vara tillsammans och träna ihop. När våra minsta cyklister trampar ur benen efter tävlingen gör dom det tillsammans med svenska mästare som Magnus Darvell eller Kajsa Snihs.”

Träningsläger i Göteborg Nyligen avslutades säsongens första träningsläger där cyklister från alla svenska Merida team var representerade. Här fick de unga cyklisterna möjligheten att träna tillsammans med bl. a. svenska mästaren i Cyclo cross, Magnus Darvell från Team Kalas Merida.

”Att ge cyklisterna den här möjligheten att träna tillsammans under en helg är enormt viktigt. Att de minsta får lära av de äldre är något som är unikt då vi sponsrar team och cyklister från nybörjare upp till elit i Sverige.” berättar Petter.

Ser fram emot säsongen
Team manager Petter Holmegård har i tre år varit ansvarig för satsningen som innebär att cyklisterna får tillgång till material i absolut toppklass. Segrarna från 2012 är så många att det inte får plats i den här artikeln, men värt att nämna är ändå att Merida cyklister förra året tog 17 SM-guld på MTB och ett flertal segrar på landsvägslopp så som U6 Cycling Tour mot internationellt motstånd. De starka resultaten från 2012 är givetvis svåra att toppa men Petter ser ändå fram emot säsongen med förhoppning om att det skall bli ännu bättre, med några nya cyklister blir också medaljchanserna fler.

"Något tävlingsprogram för laget finns inte då cyklisterna till stor del bestämmer själva vilka tävlingar de kör med sina klubbar. Men det stora målet för säsongen då alla cyklister är representerade på samma ställe är givetvis SM." berättar Petter.

Karriärvägar inom Merida
Meridas sponsring av cyklister från Grassroot ända upp till proffsnivå i Lampre Merida och Multivan Merida ger cyklisterna en unik möjlighet att utvecklas. Från Grassroot har man möjlighet att gå vidare både inom MTB och landsväg, men vägen upp till proffslivet är lång något som cyklisterna också är medvetna om.

För August Martin som i år är ny på Merida Grassroot var möjligheten att kunna utvecklas vidare viktigt för valet av lag:
”För mig har det varit kanonkul att komma in i Merida-familjen, sammanhållningen med åkarna i alla åldersklasser är väldigt god. Jag har tidigare bara varit del av en klubb. Allt verkar väldigt organiserat, har varit riktigt kul att vara med på mitt första träningsläger som vi hade i Göteborg. För mig var det ett stort plus att man inom Merida familjen kan utvecklas vidare till andra lag, både landsväg och MTB.”

KOMMENTERA GÄRNA (inloggning via Facebook):::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...Sortera:
Mest läst på Cyclesport.se:
Om prylar och företag:
Talk of Bike testar: Canyon Lux CF 9.9 Team Oneby
Nu är det dags för Trek on Tour 2014 - testa cyklar och utrustning
Skoda blir en av huvudsponsorerna till Vätternrundan
Talk of Bike testar: Canyon Ultimate CF SLX Di2 7,0
Merida blir ny cykelpartner till Vasaloppet och CykelVasan
Bliz Active lanserar nya Tempo - 24 gram och otrolig flexibilitet
Polar lanserar världens smartaste träningsdator
Sweden Bike Expo - Nordens största cykelmässa 16-17 november
Prime-Cycling - utvalda produkter av cyklister för cyklister
TREK On Tour 2013 - över 30 platser redan klara
Senast skrivna i varje kategori: