KOMMANDE EVENT:
SVENSKA PROFFS:
UCI Women´s Team:

Damer i
utländska lag:


Emilia Fahlin
Emma Johansson
Sara Mustonen Lichan
Alexandra Nessmar
Hanna Nilsson
Sara Penton
UCI WorldTeam:
Tobias Ludvigsson
UCI ProContinental:
UCI Continental:

Team TreBerg-Bianchi

Ludvig Bengtsson
Marcus Fåglum-Karlsson
Niklas Gustavsson
Pontus Kastemyr
Richard Larsen
Isac Lundgren
Kim Magnusson
Erik Sandersson
Alexander Wetterhall


Herrar i
utländska lag:


Hampus Anderberg
Filip Bengtsson
Lucas Eriksson
Gustav Höög
Philip Lindau
Fredrik Ludvigsson
Jesper Olsson

UCI MTB:

Serneke-Allebike
MTB Team

Emil Lindgren
Michael Olsson
Dennis Wahlqvist


Svenskar i utländska UCI-team

Alexandra Engen
Sven Kilander
Jenny Rissveds
Blandat

Cykelåret 2012 med 20 bilder från Cyclesport.se

2012 var ett OS-år. På Trafalgar Square i London riktade människorna sina kameralinser mot den klocka som räknade ner till starten av invigningscermonin och det officiella öppnandet av Olympiska Spelen. Den här bilden togs när det var en sekund kvar. (Klicka för att visa större bild)

2012-12-28/-
Under året som gått har Cyclesport.se varit på plats och bevakat fler cykeltävlingar än något år tidigare. Livebevakning från SM för landsväg och MTB, samtliga deltävlingar på SWE Cup landsväg, Världscupen i Vårgårda och CykelVasan m.fl. och därutöver en hel massa annan bevakning som t.ex. Giro d´Italia och OS. Över 10.000 bilder har samlats i vårt kameraminne. Här är 20 ögonblick som sammanfattar några av säsongens intryck.


Den svenska tävlingssäongen startade på allvar med premiären av SWE Cup på landsväg i Åstorp, 2013-års SM-arrangör. Johan Landström var suverän och vann en imponerande soloseger. Här är han på väg uppför med precis två mil kvar att cykla. Han körde loppets fem sista mil i ensam ledning. Cyclesport.se var på plats och rapporterade live från loppet direkt i händelsernas centrum.
[Klicka för att visa förstoring]I början av maj blev den rödvita Danmark inbäddat i ett rosa täcke. Giro d´Italia startade i Herning och fortsatte sedan genom vårt cykeltokiga grannland under tre dagar. Här är det loppets enda svensk, Gustav Larsson, som gör sig redo att ge sig ut på prologen. Cyclesport.se följde naturligtvis svenskens framfart när ett av världens största cykellopp var i Skandinavien.
[Klicka för att visa förstoring]En solig dag på Kinnekulle för junioren Fredrik Ludvigsson från Huskvarna. just den här dagen tävlade han framgångsrikt i elitklassen. Här är det bara en kort stund efter målgång på det som förmodligen är landets tuffaste endagarslopp.
[Klicka för att visa förstoring]Michael Olsson är lite för snabb för att kamerans blixt skall hinna med i kvällsljuset vid hamnen i Motala. Bakom honom ligger den blivande sergraren av Vättern Grand Prix och årets stora genombrott, Christian Bertilsson från Christianstad som bland annat var fyra på Europamästerskapen den här säsongen. [Klicka för att visa förstoring]Vätternrundan är en cykeltävling utan officiell resultatlista. Jakten på bästa tid för de åkare som kör i snabbgrupperna Sub9 trimmas bland annat av bra servicefolk som preparerat med egna servicedepåer utmed banan. Här är det ett snabbt stopp med påfyllning av mat och vätska innan gruppen är ute på vägen igen. Fantastiskt att se och en spännande tävling att följa i mitten av juni.
[Klicka för att visa förstoring]Hon gjorde det igen! Andra raka SM-guldet för Emma Johansson. Av bara farten så vann hon även tempoloppet ett par dagar senare. Här hyllas hon av pressfotograferna som väntade efter målgången.
[Klicka för att visa förstoring]Torget i Södertälje söndagen efter midsommar. Den ogästvänliga sommaren 2012 visade sig från sin värsta sida. Himmlen öppnade sig några minuter innan herrelitens start på svenska mästerskapens linjelopp. Regnet drog dock undan efter en stunds tävlande men hann ändå att ställa till med problem utmed banan med stora vattensamlingar.
[Klicka för att visa förstoring]Lucas Persson var den cyklist som skulle ha fått "Mest offensiva cyklist"-priset om ett sådant funnits på Svenska Mästerskapen. Han bet i riktigt ordentligt och var i utbrytning under nästan hela loppet. Det blev en fjärdeplats till slut för honom.
[Klicka för att visa förstoring]U6 CycleTour i början av juni är en riktig cykelfest och en motivationsinjektion för alla ungdomar och juniorer som tävlar på landsväg i Sverige, Norge och Danmark. Sara Olsson från Orust segrade damelitklassen och tackade sina konkurrenter för god match genom att bjuda på en svalkande dusch av Pommac.
[Klicka för att visa förstoring]Johan Svensson vann sin andra raka cupmästartitel den här säsongen. I mitten av juli tog han över den gula ledartröjan efter Ringenloppet i Skåne. Här har han precis fått lite förfriskningar serverade i langningszonen.
[Klicka för att visa förstoring]En dag efter landsvägscuptävlingarna utanför Malmö så drog SM på MTB igång i Göteborg. Cyclesport.se var nuturligtvis på plats även där. Junioren Jenny Rissveds från Falun är här på väg utför en av de många korta nedfarterna i Slottsskogen och den guldmedalj som väntade henne i slutet av XC-loppet. Bara elitsegrarinnan Alexandra Engen körde varvet snabbare än henne.
[Klicka för att visa förstoring]Emil Lindgren får här sin guldmedalj efter XC-loppet av cykelförbundets dåvarande ordförande Jahn Ekman. I blågult bakom Ekman står avgående förbundskapten Fredrik Ericsson.
[Klicka för att visa förstoring]I slutet av juli vändes världens blickar mot England. Gustav Larsson cyklar förbi Buckingham Palace på väg ut på linjeloppet under OS i London. Till höger om honom cyklar den blivande olympiamästaren Alexander Vinokourov i ljusblå dräkt för det Kazakhiska landslaget.
[Klicka för att visa förstoring]CykelVasan blir bara mer och mer populär. Inför starten utanför Sälen så samlades ett hav av cyklister tidigt på morgonen i mitten av augusti.
[Klicka för att visa förstoring]Västboloppet är med sina 81 körda lopp en av landets äldsta klassiker. Grusvägspartierna genom den småländska skogen gör loppet extra speciellt och hårt. Det var en fin sommardag i Augusti när damklungan tog sig an den slingrande grusvägen på väg ut på säsongens näst sista deltävling i SWE Cup. Det är ett lopp vi hoppas få se även i fortsättning på den svenska landsvägscupen. [Klicka för att visa förstoring]Marianne Vos har haft en fantastisk säsong 2012, OS-Guld, VM-Guld på landsväg för andra gången, VM-guld på cykelcross för femte gången och världscupseger för fjärde gången är bara några av meriterna. Cyclesport.se har haft möjlighet att träffa henne ett par gånger under året, bland annat här under världscuphelgen i Vårgårda i Augusti.
[Klicka för att visa förstoring]16-årige Max Wiklund-Helstadius på väg utför slalombacken på Vårgårda MTB-race.
[Klicka för att visa förstoring]Två prisade cyklister; Fredrik Kessiakoff med två internationella temposegrar och sju etapper i den rödprickiga bergatröan på Tour de France samt en femteplats på VM-tempot i Holland. Sprintvärldsmästarinnan Alexandra Engen som radat upp framgångar under året och fått en fast förankring i den yppersta världseliten på MTB.
[Klicka för att visa förstoring]En favorit i repris, bara några veckor gammal, även den ifrån Vårgårda. Två göteborgare som valt att ligga lågt och ta det kallt efter en vurpa i superklassen på finalhelgen av Merida Northwave CX-Cup, Tångacrossen.
[Klicka för att visa förstoring]


KOMMENTERA GÄRNA (inloggning via Facebook):


Leif Karlsson tar över som generalsekreterare i SCF
2017-08-31 ::: PRESSMEDELANDE: Leif Karlsson har utsetts till ny Generalsekreterare för Svenska Cykelförbundet. Leif, som sedan 2016 &aum...
...klicka för att läsa hela artikeln
Seger i Finland, VM-biljett och säsongens hårdast lopp
2016-08-29 ::: PRESSMEDDELANDE: Det svenska Continentalteamet Bliz-Merida Pro Cycling fortsätter att skörda framgångar. Senast i s...
...klicka för att läsa hela artikeln
Besviken Emma Johansson 24:a i Holland
2016-03-12 ::: PRESSMEDDELANDE: WiggleHigh5 med Emma Johansson i laget var inte med när tåget gick i nederländska Ronde van Drenthe...
...klicka för att läsa hela artikeln
Tre Berg tog hem årets första UCI-poäng i Taiwan
2016-03-11 ::: Den avslutande etappen av Tour of Taiwan blev en tuff tillställning där de unga åkarna i Treberg-Bianchi körde snabbast...
...klicka för att läsa hela artikeln


Stark start för Wetterhall och Team TreBerg-Bianchi
2016-03-06 ::: Team TreBerg-Bianchi, ett av Sveriges två professionella team, inledde ida...
Emma Johansson trea i första WorldTour-loppet för damer
2016-03-05 ::: PRESSMEDDELANDE: Emma Johansson fick en drömstart i damcykelns nya ...
Dansk tempomästarinna värvas till Team Crescent D.A.R.E
2016-02-24 ::: När alla pusslbitar var på plats blev det klart att det svenska damel...
Merida ger 1% av omsättningen tillbaka till Svensk Cykelsport
2016-02-09 ::: Cykelmärket Merida är en stor sponsor inom cykelsporten, både gl...
Missnöjd Emma långt efter i Qatar Ladies Tour
2016-02-05 ::: PRESSMEDDELANDE: Nästan fem minuter efter segraren och en 34:e plat...
Svenskorna tappade stort andra dagen i Tour of Qatar
2016-02-03 ::: Det blev ingen ny topp-10-placering för någon av de tre svenskor som ...
Valberedningen förslår ny ordförande för SCF
2016-02-01 ::: Idag kom då listan med de namn som valberedningen förslår inf&o...
Två dagar kvar för Tobias Ludvigsson i Tour Down Under
2016-01-22 ::: Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin) ligger bra med i sammandraget inför de tv...
Team Tre Berg-Bianchi inleder säsongen i Taiwan
2016-01-22 ::: Idag presenterade det svenska continentalteamet Tre Berg-Bianchi sin nya tä...
Topp-10 sammanlagt för Ludvigsson i Tour Down Under
2016-01-20 ::: Efter två körda etapper av australiensiska Tour Down Under är sv...


2016-01-18
Två platser för Sverige till herrarnas OS-linjelopp

2016-01-16
Bra genomkörare för Ludvigsson i säsongspremiären

2016-01-15
Fahlin avancerade en plats sammanlagt sista dagen i San Luis

2016-01-15
SM-banan på landsväg presenteras i ny video

2016-01-14
Emilia Fahlin bra till sammanlagt inför sista dagen i Argentina

2016-01-14
Ny topp-10 för Fahlin på tempoetappen i Tour de San Luis

2016-01-11
Fahlin 4:a på andra etappen av Tour de San Luis

2016-01-09
Emilia Fahlin säsongsstartade först av svenskarna

2016-01-04
Så här blir SWE Cup 2016 för landsvägscyklisterna

Topp-10 för Mustonen-Lichan i säsongsstartenTeam Crescent presenterar ytterligare ett nyförvärv
Mölndals CK damelit satsar mot 2016 med sex åkareTeam Crescent DARE med fyra nya åkare 2016
Emma Johansson utnämnd till Årets PostryttareEmil Lindgren blev årets Postryttare
10 bilder från första förmiddagen på Sweden Bike Expo 2014Svenska Cykelförbundets årliga förbundsmöte valde ny styrelse
Valberedningens nomineringar klara inför förbundsmötetJohansson och Löfkvist utsågs till Årets Postcyklister
Nordens största cykelmässa - Sweden Bike Expo öppnar idagSex cyklister nominerade till "Årets Postcyklist"
Cykelförbundets nya generalsekreterare presenteradesPat McQuaid röstades bort som UCI-president
Jonas Ljungblad blir ny sportchef inom Svenska CykelförbundetVårgårda CK besökte UCI´s framtidskonferens i Milano
Förbundsmötet valde Yvonne Mattsson till ny ordförande13:e månadslön till Karlsson har beviljats tidigare även av Mattsson

Bauhaus sätter stor press på svenska cykelklubbar inför förbundsmötetHansson publicerade fel namn för vem som beviljade Karlssons extralön
Det utbetalades en 13:e månadslön till Karlsson från SCFs kassaSCF styrelseledamot säger: Nu får det vara nog!
Yvonne Mattsson blir en av UECs delegater till UCI-kongressenSCF´s styrelse avslöjar stora brister i generalsekreterarens arbete
Madeleine Lindberg Wall slutar sin tjänst som sportchef inom SCFValberedningen föreslår Åke Hansson som ny ordförande i SCF
Vad är lögn och vad är sanning i Glenn Magnussons uttalanden?Yvonne Mattsson vill åter bli styrelseordförande i Cykelförbundet
Skånes ordförande vill stilla stormen kring SCF: Enighet ger styrkaEva-Lena Albihn lämnar posten som styrelseordförande i SCF
Marknadsdomstolen öppnar upp för flera förbund inom samma idrottSvenska Cykelförbundet söker ny ordförande och flera ledamöter
Generalsekreteraren i SCF varnas skriftligen för arbetsvägranGeneralsekreterare Anders Karlsson vägrade delta i styrelsemötet
Svenska Cykelförbundet offentliggör nya organisationenLjus framtid för Svensk Cykel i den nya strategin för SCF

Svenska Cykelförbundets ordförande Jahn Ekman avgår efter hälsoproblemTvå ledamöter lämnar SCF´s styrelse
Insändare från Fredrik Lindström: Vart är svensk cykel på väg?Klart med ny organsitationsstruktur med utvecklingsfokus för SCF
SCF´s sponsorer vill fortsätta utveckla cykelsportenBesök Cykelgymnasiet i Skara - Öppet hus den 28:e november
Första Sweden Bike Expo blev en succéLIVE! Sweden Bike Awards med Årets Postcyklist
Succéöppning för första Sweden Bike ExpoScandinavian Outdoor Games 2013 samlar eliten inom cykel
Här är nomineringarna till Sweden Bike Awards Nu har Svenska Sportmässan 2012 öppnat
´Postryttaren´ är tillbaka - delas ut på Sweden Bike AwardsHans Falk blir Norges nya förbundskapten
Mattias Reck berättar om höstens utbildningsprogramCykelsporten i fokus när London kokar inför OS-invigningen
Cyclesport.se: över 5.000 artiklar publicerade sedan startenRobin Niller kliver av styrelseuppdraget i Cykelförbundet

Sortera:
Mest läst på Cyclesport.se:
Om prylar och företag:
Talk of Bike testar: Canyon Lux CF 9.9 Team Oneby
Nu är det dags för Trek on Tour 2014 - testa cyklar och utrustning
Skoda blir en av huvudsponsorerna till Vätternrundan
Talk of Bike testar: Canyon Ultimate CF SLX Di2 7,0
Merida blir ny cykelpartner till Vasaloppet och CykelVasan
Bliz Active lanserar nya Tempo - 24 gram och otrolig flexibilitet
Polar lanserar världens smartaste träningsdator
Sweden Bike Expo - Nordens största cykelmässa 16-17 november
Prime-Cycling - utvalda produkter av cyklister för cyklister
TREK On Tour 2013 - över 30 platser redan klara
Senast skrivna i varje kategori: