KOMMANDE EVENT:
SVENSKA PROFFS:
UCI Women´s Team:

Damer i
utländska lag:


Emilia Fahlin
Emma Johansson
Sara Mustonen Lichan
Alexandra Nessmar
Hanna Nilsson
Sara Penton
UCI WorldTeam:
Tobias Ludvigsson
UCI ProContinental:
UCI Continental:

Team TreBerg-Bianchi

Ludvig Bengtsson
Marcus Fåglum-Karlsson
Niklas Gustavsson
Pontus Kastemyr
Richard Larsen
Isac Lundgren
Kim Magnusson
Erik Sandersson
Alexander Wetterhall


Herrar i
utländska lag:


Hampus Anderberg
Filip Bengtsson
Lucas Eriksson
Gustav Höög
Philip Lindau
Fredrik Ludvigsson
Jesper Olsson

UCI MTB:

Serneke-Allebike
MTB Team

Emil Lindgren
Michael Olsson
Dennis Wahlqvist


Svenskar i utländska UCI-team

Alexandra Engen
Sven Kilander
Jenny Rissveds
Prylar/F��retag

Julklappstips #6: Fri från kramp med Stevenson Sport NoCramps

Christofer Stevenson sträcker armarna i luften som svensk mästare 2012. Läs mer om NoCramps på  StevensonSports.se

2012-12-18/-
Årets sista julklappstips från oss på Cyclesport.se kommer från mästarbröderna, Michael och Christofer Stevenson. Deras egenutvecklade NoCramps är ett kosttillskott som effektivt motverkar kramp genom att bygga upp och återställa mineral- och saltbalansen i kroppen. Med andra ord en julklapp som gör gott för väldigt många av landets motions- och tävlingsidrottare.

När Michael Stevenson blev svensk mästare på landsväg 2010 var det i en karriär där kramp varit ett stort problem. Ända upp till 80-90% av de tävlingar han startade i så drabbades han av kram i olika utsträckning. 2009 började sökandet efter en lösning med hjälp av salter och mineraler.

- Sedan jag startade med mer salter/mineraler under loppen har jag varit nästan krampfri. Efter att jag lärt mig denna läxan bättre har jag och Christofer tillsammans med experter tagit fram en vinnande formula som jag vet fungerar, och nu har vi stoppat ner denna formulan i kapslar för enkel användning, für alle! beskriver Michael på företaget Stevensons Sports hemsida.

Storebror Christofer är regerande mästare på landsväg i Sverige efter seger i somras efter ett mycket regnigt lopp i Södertälje. Hans erfarenheter av kramp är något annorlunda och har hjälpt till för att utveckla den egna produkten:

- Jag brukar uppleva två former av kramp. Den första brukar komma i början av säsongen, vid uppstarten av hårdare träningsfas eller tävling och beror då på att musklerna inte är vana den påfrestningen som de utsätts för. Denna går inte göra så mycket åt mer än att träna och ha en väl uppbyggd grund att stå på. Jag brukar inte uppleva denna mer än engång per år eller vartannat år. Den ändra formen jag upplevt brukade jag lida mer av, innan jag började använda mig av salter och mineraler i större doser. Och det är den form man ofta kallar "vätskebrist", vilket lätt uppstår vid fysisk aktivitet så fort man svettas. Denna har jag haft större problem med innan vid långa pass då man inte fått i sig tillräckligt med salter och mineraler. Men även vid upprepade kortare pass i varmt väder. Vilket jag tror beror på att jag druckit för mycket vatten innehållandes för lite mineraler och salter, som lett till att jag förstört balansen i kroppen. Och något riktigt bot emot detta har varit svårt att finna, då de produkter på marknaden ofta måste överdoseras extremt och man får då med oönskade ingredienser, eller så ligger de alldeles för högt i pris. Då vi upptäckte att det går att erbjuda en helt svensktillverkat produkt med finare råvaror och till bättre pris än vad som funnits på marknaden hittills, beslutade vi oss att börja tillverka NoCramps!

Det har länge varit vedertaget att magnesium hjälper till att lösa kramp. Christofer förklarar att NoCramps är lättare för kroppen att ta upp än vanliga mangesuimtabletter samtidigt som det ger ett mer komplett tillskott.

- NoCramps riktar sig främst till idrottare men kan användas av alla som har problem med kramp orsakad av mineral- och saltbrist. Jag själv använder den som extra tillskott då jag vet att jag kommer att utsätta kroppen för extremt "vätskeutbyte" och mineral-/salt-rubbningar i kroppen. Medan Micke, som haft större problem med mineral-/salt-balansen i kroppen använder den som ett dagligt kosttillskott enligt doseringstabellen (här under). Man får helt enkelt testa sig fram, då vi alla fungerar på olika sätt, förklarar Christofer.

För en hård träningsdag, tävlingsdag eller motionslopp rekommenderas två kapslar inför ansträngning, en till två per timma under ansträngning, och två efter avslutad aktivitet. Personer som har stora problem med kramper kan använda NoCramps dagligen, 1-3 kapslar beroende på behov. Det är inte rekommenderat att äta fler än 10 kapslar ber dygn och att kapslarna inte ersätter vanlig kost.

Stevenson Sport NoCramps beställer du från Cyclecomponents.com. Klicka på länken för att komma direkt till produktsidan

KOMMENTERA GÄRNA (inloggning via Facebook):::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...Sortera:
Mest läst på Cyclesport.se:
Om prylar och företag:
Talk of Bike testar: Canyon Lux CF 9.9 Team Oneby
Nu är det dags för Trek on Tour 2014 - testa cyklar och utrustning
Skoda blir en av huvudsponsorerna till Vätternrundan
Talk of Bike testar: Canyon Ultimate CF SLX Di2 7,0
Merida blir ny cykelpartner till Vasaloppet och CykelVasan
Bliz Active lanserar nya Tempo - 24 gram och otrolig flexibilitet
Polar lanserar världens smartaste träningsdator
Sweden Bike Expo - Nordens största cykelmässa 16-17 november
Prime-Cycling - utvalda produkter av cyklister för cyklister
TREK On Tour 2013 - över 30 platser redan klara
Senast skrivna i varje kategori: