KOMMANDE EVENT:
SVENSKA PROFFS:
UCI Women´s Team:

Damer i
utländska lag:


Emilia Fahlin
Emma Johansson
Sara Mustonen Lichan
Alexandra Nessmar
Hanna Nilsson
Sara Penton
UCI WorldTeam:
Tobias Ludvigsson
UCI ProContinental:
UCI Continental:

Team TreBerg-Bianchi

Ludvig Bengtsson
Marcus Fåglum-Karlsson
Niklas Gustavsson
Pontus Kastemyr
Richard Larsen
Isac Lundgren
Kim Magnusson
Erik Sandersson
Alexander Wetterhall


Herrar i
utländska lag:


Hampus Anderberg
Filip Bengtsson
Lucas Eriksson
Gustav Höög
Philip Lindau
Fredrik Ludvigsson
Jesper Olsson

UCI MTB:

Serneke-Allebike
MTB Team

Emil Lindgren
Michael Olsson
Dennis Wahlqvist


Svenskar i utländska UCI-team

Alexandra Engen
Sven Kilander
Jenny Rissveds
Prylar/F��retag

Nu lanseras Windfree för mindre brus och bättre hörsel

2012-06-21/-
Windfree är lösningen på ett problem som de flest cyklister upplever. Våra mänskliga öron är inte skapta för att vi ska förflytta oss snabbare än 15km/h. Vindbruset påverkar vår hörsel när vi cyklar och kan ge skador som tinnitus när vi tränat under några år. Cyclesport.se har fått möjlighet att göra ett långtidstest av produkten som är utvecklad i Västerås.

För drygt ett och ett halvt år sedan presenterades produkten Windfree för svenska cyklister. Det som då var en prototyp väckte stort intresse på Svenska Sportmässan. Windfree ger möjlighet att cykla utan att behöva lyssna på ett öronbedövande vindbrus hela tiden.

Att cykla är för många av oss en social aktivitet. Vi spenderar en del av tiden på cykeln för att umgås med andra samtidigt som vi får den träning vår kropp behöver. Efter några år i sadeln så är det tyvärr många som känner sig tvingade att använda öronproppar. Vindbruset påverkar hörseln permanent och med öronproppar minskar visserligen vindbruset men också möjligheten att höra vad som händer, kompisarnas snack, ljudet från cykeln, trafiken och annat som händer omkring oss.


Windfree sitter över öronen, bågen hamnar bakom nacken och är på så sätt ur vägen för hjälmen och glasögonbågar.


- Våra mänskliga öron är inte skapta för att vi ska förflytta oss snabbare än 15km/h. Idag skidar, skejtar, rider, seglar, cyklar och hoppar vi människor fram i över 50 km/h. Med detta följer ett vindbrus på ca 100dB. Många av oss har länge saknat en fungerande lösning för att ta bort vindbruset – med bibehållen hörsel. Med Windfree kan du spetsa öronen och behålla känslan, förklarar Dag Nordström som utvecklat produkten Windfree.

Cyclesport.se har testat produkten som nu säljs i butiker och på Internet (www.windfree.se). Flera olika cyklister, motionärer och tävlingscyklister, har fått prova produkten och efteråt berättat om upplevelsen. Genomgående så beskriver man att man hör bättre. En cyklist som tävlat och tränat i över trettio år beskrev det så här:

- Jag fick tinnitus efter ca femton år i sadeln. Nu har jag kört med Windfree under ett par månader och jag har inte längre lika stora problem med tjut i öronen när jag går och lägger mig på kvällen efter ett träningspass. Vindbruset försvinner inte helt men det är annorlunda, en bit från örat istället för rakt i örat. Om jag hade haft den produkten för 20-25 år sedan så kanske jag aldrig fått tinnitus över huvudtaget?

Windfree tar bort bruset och låter dig höra
De riktigt snabba djuren är betydligt bättre rustade för att klara snabba hastigheter. Deras öron skyddas med hjälp av pälshår som släpper igenom ljud men stoppar vind. Detta blev vår inspiration i utvecklingsarbetet. Windfree består av ett skum med en cellstruktur som tar bort vindbruset och låter dig höra dubbelt så bra.

- För att öka komforten använder vi även Outlast®, ett material som är kallt när det är varmt och varmt när det är kallt. Outlast® är utvecklat av NASA i syfte att jämna ut temperaturen för astronauterna i deras arbete i rymden, fortsätter Dag.

Inte bara för sportfånar...
- Windfree är utvecklat för och med elitidrottare som utsätter sina öron för höga hastigheter och vindbrus samtidigt som man har ett uttalat behov av att höra även små detaljer i sitt idrottsutövande. Men Windfree är inte bara för oss sportfånar. Samma fantastiska öronvindlingar, som leder ljudet ner till trumhinnan, kan också fungera som orgelpipor när det blåser. Ett dånande brus som kan vara nog så besvärande för den normalhörande. För den som lider av tinnitus eller hörselnedsättning kan det vara betydligt värre. Ett problem som enkelt kan lindras med hjälp av Windfree.

Läs mer om produkten på www.windfree.se.

KOMMENTERA GÄRNA (inloggning via Facebook):::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...Sortera:
Mest läst på Cyclesport.se:
Om prylar och företag:
Talk of Bike testar: Canyon Lux CF 9.9 Team Oneby
Nu är det dags för Trek on Tour 2014 - testa cyklar och utrustning
Skoda blir en av huvudsponsorerna till Vätternrundan
Talk of Bike testar: Canyon Ultimate CF SLX Di2 7,0
Merida blir ny cykelpartner till Vasaloppet och CykelVasan
Bliz Active lanserar nya Tempo - 24 gram och otrolig flexibilitet
Polar lanserar världens smartaste träningsdator
Sweden Bike Expo - Nordens största cykelmässa 16-17 november
Prime-Cycling - utvalda produkter av cyklister för cyklister
TREK On Tour 2013 - över 30 platser redan klara
Senast skrivna i varje kategori: