KOMMANDE EVENT:
SVENSKA PROFFS:
UCI Women´s Team:

Damer i
utländska lag:


Emilia Fahlin
Emma Johansson
Sara Mustonen Lichan
Alexandra Nessmar
Hanna Nilsson
Sara Penton
UCI WorldTeam:
Tobias Ludvigsson
UCI ProContinental:
UCI Continental:

Team TreBerg-Bianchi

Ludvig Bengtsson
Marcus Fåglum-Karlsson
Niklas Gustavsson
Pontus Kastemyr
Richard Larsen
Isac Lundgren
Kim Magnusson
Erik Sandersson
Alexander Wetterhall


Herrar i
utländska lag:


Hampus Anderberg
Filip Bengtsson
Lucas Eriksson
Gustav Höög
Philip Lindau
Fredrik Ludvigsson
Jesper Olsson

UCI MTB:

Serneke-Allebike
MTB Team

Emil Lindgren
Michael Olsson
Dennis Wahlqvist


Svenskar i utländska UCI-team

Alexandra Engen
Sven Kilander
Jenny Rissveds
Prylar/F��retag

Trek Sweden - prisad cykeldistributör redan första året

Kaj Westman, VD för Trek Sweden, tillsammans med den fulldämpade versionen av 2012-års Vasalopppscykel. 

2011-10-11/HALMSTAD
För ungefär ett år sedan öppnade den amerikanska cykeltillverkaren Trek sitt eget dotterbolag i Sverige. Kaj Westman fick uppdraget att starta upp företaget. När tidningen sportfack utsåg företaget till Årets Cykelleverantör efter mindre än ett år var det tydligt att företaget jobbade i rätt riktining. Cyclesport.se har hälsat på hos Trek Sweden i Halmstad ett år efter starten.

Det är ganska precis ett år sedan vi var på besök i Trek Swedens lokaler första gången. Då hade företaget precis flyttat in och alla saker fanns ännu inte på plats. VD´n Kaj Westman berätta hur man skulle jobba och vi imponerades både över tydligheten och enkelheten i hans sätt att resonera kring arbetet med återförsäljare och produkter.

Det har gått ett år sedan företaget gjorde entré på marknaden och det är tydligt att det är fler än Cyclesport.se´s reporter som imponerats. Tidningen Sportfack utsåg företaget till Årets Leverantör 2012 inom området cykel.

-Vi hade inte räknat med att få en så snabb respons och förståelse för vårt sätt att arbeta. Vi är väldigt glada över att få den här utmärkelsen men det betyder samtidigt inte att vi stannar vid detta, berättar Kaj Westman.

Trek Sweden befinner sig fortfarande i en uppstartsfas. Under årets som gått har man jobbat mycket med att vara lyhörda mot marknaden. Ett tydligt exempel på detta är lanseringen av de skandinaviska standardcyklarna.


Marcus Johansson, markandsföringsansvarig på Trek Sweden


-Vi fick besök av en ingenjör och en designer från Trek´s huvudkontor i USA. Under en lång period reste de runt i Sverige, Norge och Danmarks största städer bara för att få en bild av vad folk vill ha ut av den cykel man använder för pendling och ärenden i vardagen, berättar Marcus Johansson som jobbar med marknadsföring på företaget.

Resultatet av detta arbete blev tre specialutformade Trek-cyklar som passande nog har döpts till Stockholm, Oslo och Copenhagen. Varje cykel har en tydlig nationell särart och är gedigt byggda för att klara ett långt liv som personlig arbetshäst i vardagen.


Stockholm med en tydlig ´svensk´ utforming är en av årets nyheter i sortimentet.


På Trek Sweden är man tydliga med vad man vill när det gäller försäljningen av cyklarna: - När man köper en Trek så skall man samtidigt få en personlig kontakt med en kunnig och hängiven cykelhandlare som vet allt om din cykel. Vi jobbar nära återförsäljarna och ger stöd och råd i allt som kan göra deras företag till stabila och trygga aktörer på marknaden. Varje återförsäljare är en investering i framtiden för Trek, beskriver Kaj.

Man kan inte köpa sin Trek via en internetbutik. Det ligger inte i linje med det sätt som företaget vill jobba. Den personliga kontakten och expertisen som kunderna möter i butikerna har ett stort mervärde för kunden och det vill man gärna förmedla till alla intressenter.


En del av lokalerna används tillfälligt som extra utställningsyta under vårt besök.


Lokalerna i Halmstad är fyllda med en utökad cykelutställning vid tidpunkten för vårt besök. Under september månad kommer handlare från Sverige och Finaland för att se på nyheter och prata både affärer och cykel rent allmänt med både personal och andra gäster.


Bontrager är varumärket för tillbehör, kläder, skor och hjälmar inom Trek-koncernen.


I sortimentet finns cyklar av alla slag, tillbehör, kläder, skor, hjälmar m.m. I en del av den permanenta utställningen visas butikslösningar. Trek erbjuder även matchande butiksinredning som kan användas både för de egna märkena och för artiklar från andra leverantörer.

-Tanken är att vi skall kunna hjälpa våra återförsäljare att få en snygg och matchande inredning där man kan visa upp alla sina produkter på ett bra och tydligt sätt. Vi vet att butikerna och kunderna vill att det skall finnas ett varierat sortiment från flera leverantörer och därför har vi valt att sätta ihop ett koncept som kan användas för många typer av produkter, berättar Johansson.Det är ett företag med självförtroende och målsättning som vi gästat i Halmstad. Kaj och hans besättning kavlar nu upp ärmarna för att möta ännu en säsong med ett starkt sortiment och en tydlig strategi.

Vi har samlat ett stort antal bilder från utställningen i Halmstad. om några dagar kommer ett bildreportage med flera nyheter från Trek och Bontrager.

KOMMENTERA GÄRNA (inloggning via Facebook):::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln

::: ...
...klicka för att läsa hela artikeln::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...

::: ...Sortera:
Mest läst på Cyclesport.se:
Om prylar och företag:
Talk of Bike testar: Canyon Lux CF 9.9 Team Oneby
Nu är det dags för Trek on Tour 2014 - testa cyklar och utrustning
Skoda blir en av huvudsponsorerna till Vätternrundan
Talk of Bike testar: Canyon Ultimate CF SLX Di2 7,0
Merida blir ny cykelpartner till Vasaloppet och CykelVasan
Bliz Active lanserar nya Tempo - 24 gram och otrolig flexibilitet
Polar lanserar världens smartaste träningsdator
Sweden Bike Expo - Nordens största cykelmässa 16-17 november
Prime-Cycling - utvalda produkter av cyklister för cyklister
TREK On Tour 2013 - över 30 platser redan klara
Senast skrivna i varje kategori: